
Acordeonul este un instrument orchestra, la el poti interpreta practic orice stil de muzica. „Eu cred ca am cantat din toate stilurile. Jazz-ul cred ca e mai complicat, este o abordare aparte”.
A facut Colegiul de Muzica, dupa care a mers la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. „Din clasa 2-a am inceput sa cant la el, iar acum am 37 de ani”.

Timp de 30 de ani, Ion a schimbat in jur de cinci acordeoane. „Este dupa necesitate mai mult. Cand esti mic ai un acordeon mai mic, deja la colegiu aveam altul si la academie altul. Cu trei ani in urma, am procurat acest acordeon. Sunt destul de scumpe ele. Acesta a costat 6,800 de euro”.
„Acest acordeon l-am procurat din Italia. Mi l-a adus Radu Zaplitnii. El activeaza in acest domeniu, la o fabrica de acordeoane si m-a ajutat mult cu acest instrument”, a mentionat Ion Condrea.

Aceasta pandemie a pus amprenta si pe cariera instrumentistului, insa el nu este tare trist. „S-a simtit putin pandemia, am avut mai putine evoluari, dar asa a vrut soarta, ca sa mai invat o profesie. Sunt regizor de sunet. Activez intr-un studiou si acolo este in permanenta de lucru”.
Ion lucreaza practic cu toti interpretii si muzicienii de la noi din tara si se impaca cu toti foarte bine. „Sincer sa spun, eu cu toti ma inteleg bine si nu am avut nici un incident cu nimeni dintre artisti. Cred ca de asta si vin cu totii la mine”.


„Acest instrument, spre deosebire de altele, nu necesita sa ai un acompaniator. Poti canta tot de unul singur”, a spus muzicianul.
Este un instrument ce cantareste in jur de 11 kilograme. „Atunci cand avem concerte lungi, de 2-3 ore, este de preferinta sa stam asezati, pentru ca altfel ne doare spatele tare. In general, cand cantam o muzica clasica, stam asezati, iar cand avem un solo cu orchestra atunci cantam din picioare”.


Pentru Ion acest an a inceput foarte bine. „Imi doresc doar sa fim cu totii sanatosi si sa scapam in sfarsit de masti, sa ne vedem fetele adevarate. Nu vedem expresia fetei si asta este foarte complicat”.
Sursa FOTO: Facebook