Marele artist Nicolae Sulac a fost si va ramane un compozitor emerit de muzica populara, care a cantat si a insuflat dragostea fata de patrie si neamul romanesc. O comoara in patrimoniul national care a lasat drept mostenire o fonoteca de aur cu melodii nemuritoare.
Nicolae Sulac si-a inceput activitatea artistica in cadrul capelei corale „Doina”. Mai tarziu devine solist al ansamblului „Fluieras”, colectiv care a lansat multi interpreti de muzica populara din Moldova. In anii 70-80, a fost solist al orchestrei „Lautarii”, unde a legat si frumoasa prietenie cu maestrul Nicolae Botgros.
Vocea inegalabila a interpretului i-a adus numeroase realizari. Nicolae Sulac a fost laureat al premiilor Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, artist al poporului si cavaler al ordinului Republicii. A ridicat in picioare publicul ori de cate ori a cantat si a primit ropote de apaluze.
Nicolae Sulac s-a nascut la 9 septembrie 1936 in satul Sadac, raionul Cantemir si s-a stins pe 8 aprilie 2003, fiind inmormantat la Cimitirul Central din Chisinau. O strada, un liceu si Palatul National din Chisinau ii poarta numele.
Sursa foto: Google.com