Triplul campion mondial la pizza, Gianni di Lella, iti dezvaluie secretele unei pizza perfecte. Afla ce greseli facem de obicei- VIDEO

Pe 23 noiembrie, in cadrul Saptaminii Bucatariei Italiene in lume, Casa Rinaldi a organizat o cina Pizza Italiana cu Gianni Di Lella.

Triplul campion mondial la pizza, Gianni di Lella, iti dezvaluie secretele unei pizza perfecte. Afla ce greseli facem de obicei- VIDEO

Pizza a fost regina sarbatorii, iar asta pentru ca: “Pizza este unul dintre felurile de mancare de baza in Italia, a devenit si parte din patrimoniul UNESCO.” spune Franco Sana.

 

Despre oaspetele de onoare a evenimentului,Gianni di Lella, triplu campion mondial la pizza, ar fi multe de povestit. El este o enciclopedie vie in materie de pizza. Gianni a reusit performanta de a gati 380 de pizza intr-o zi. “Eu mananc pizza 4-5 zile pe saptamana. O iubesc prea mult si nu pot fara ea.” recunoaste renumitul bucatar. Prima pizza gatita de el , isi aminteste Gianni, a fost oribila. Acesta a oferit cateva sfaturi celor care vor sa obtina o pizza ca la carte, acasa. “Nu folositi prea multa drojdie si nici nu incercati sa-i grabiti pregatirea. Aluatul trebuie sa creasca, iar procesul de dospire sa fie lent.” Gianni spune ca a observat faptul ca moldovenii prefera gusturi puternice si pizza aromate. Bucatarul a ramas impresionat de zeama moldoveneasca si spune el: “Zeama este si usoara, si rapida,si incalzeste bine iernile."


Mai multe detalii afla din interviul de urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com