Stela Botez a lansat videoclipul piesei “Pe imas pe langa Prut”. Vezi cine mai apare alaturi de interpreta in clip - VIDEO

Pe 6 iulie, interpreta Stea Botez a lansat noua sa piesa -“Pe imas pe langa Prut”, care are si un videoclip spectaculos.

Stela Botez a lansat videoclipul piesei “Pe imas pe langa Prut”.  Vezi cine mai apare alaturi de interpreta in clip - VIDEO

“Pe imas pe langa Prut” este un cantec preluat dintr-o culegere de folclor autentic din zona de sud a Moldovei.

Pentru cei care se intreaba de ce artista a ales sa realizeze o productie muzicala despre oi si cioban, Stela a venit si cu o explicatie pe blogul ei: “Suntem un popor bogat in folclor, ce traim pe frumos plai mioritic, iar principala indeletnicire a stramosilor nostri a fost pastoritul. Oaia era considerata un animal indispensabil in gospodariile de candva, or din lapte se produceau bucate gustoase, iar din lana se confectionau articole de artizanat, precum covoare si costume populare. Chiar si astazi pastoritul ocupa un loc important in industria tarii noastre, de aceea, folclorul pastoresc este inca cântat. Probabil fiecare interpret de muzica populara are in repertoriu un cantec pastoresc.” 

Filmarile videoclipului au durat timp de o zi si s-au desfasurat la stana ciobanului Semion Tentiuc, din satul Maximovca. Clipul ilustreaza turma de oi pascand pe imas si ciobănaşul ce ziua sta cu oile, iar seara, cu mandrutele. Dansatorul Dan Ivanov a fost cel care a interpretat rolul ciobanasului, iar mandruta, evident, a fost frumoasa Stela Botez. 

Vezi cat de impresionanta este noua realizare muzicala a fetei cu cobza.

 

Sursa: stelabotez.com, youtube.com