Moldovenii celebreaza Halloweenul sau nu? Raspunsurile lor sunt curioase: "Prin aceasta sarbatoare aduc slava lui Satana." - VIDEO

Afla ce parere au trecatorii din capitala despre Halloween!

Moldovenii celebreaza Halloweenul sau nu? Raspunsurile lor sunt curioase: "Prin aceasta sarbatoare aduc slava lui Satana." - VIDEO


Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Acest eveniment este celebrat in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza. 

 

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca o amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsa. In alte tari, Halloween este serbat prin parade si carnavaluri.

Chiar daca este o sarbatoare imbrumutata, in ultima perioada, in Moldova, Halloweenul a devenit un eveniment celebrat anual.  

 

 

Pentru a afla ce parere au cetatenii tarii noastre despre Halloween, am iesit in strada si am incercat sa adunam cat mai multe pareri, referitor la aceasta sarbatoare. Iata care au fost raspunsurile trecatorilor.

Sursa foto: Google.com