Familia de muzicieni Agafita: ”La noi in familie se canta, iar cel mai important, avem noroc de vecini toleranti si pereti grosi.” - VIDEO

Muzica este elementul cheie al familiei lor, iar recent au avut marea sansa de a combina utilul cu placutul, intr-un turneu care a avut loc tocmai pe frumoasa insula din nord-estul Marii Mediterane, Cipru.

Familia de muzicieni Agafita: ”La noi in familie se canta, iar cel mai important, avem noroc de vecini toleranti si pereti grosi.” - VIDEO

Este vorba despre familia Agafita, o tanara familie de muzicieni pasionati de muzica simfonica si de divertisment.

Acestia au povestit cu ardoare despre frumoasa experienta mediteraniana dar si despre planurile de viitor in ceea ce tine de muzica: ”Acest eveniment a fost ca un vis pentru noi, care ne-a permis sa combinam odihna pe litoralul marii Mediterane cu o experienta artistica de nedescris. Am concertat impreuna cu formatia Select Strings Sextet si doi solisti: Mihaela si artistul poporului Marin Gheras. Locatia a fost pur si simplu splendida: am evoluat in inima insulei Cipru intr-un amfiteatru grecesc vechi, iar atmosfera a fost una calda si plina de emotii pozitive,” marturiseste dirijorul Mihai Agafita.

Perla acestui turneu a fost tanara Mihaela Agafita, care a mostenit genetic de la parintii sai pasiunea pentru tot ce e melodios. Aceasta a evoluat in calitate de solista in cadrul concertului de pe litoralul mediteranian, reusind sa ajunga la inimile spectatorilor cu ajutorul arcusului manuit cu iscusinta pe corzile viorii, fapt ce presupune multa munca si rabdare. ”La noi in familie se canta, iar cel mai important avem noroc de vecini toleranti si pereti grosi. Orele de studiu nu sunt la fel de spectaculoase ca si concertele. Acestea presupun multe exercitii, game dar si repetarea fara capat a unor segmente mai dificile pentru a obtine un rezultalt pe masura,” povesteste mama Mihaelei, Viorica Agafita, care a simtit pe propria piele cat este de greu sa manuiesti un instrument cu coarde.