Maestrul Eugen Doga, indignat: „De ce nu m-a invitat cineva?” Vezi ce a starnit nemultumirea celebrului compozitor - VIDEO

Maestrul Eugen Doga ne-a vorbit despre rolul culturii in societate, odata ce astazi, pe langa ziua marelui Eminescu, e marcata si Ziua Nationala a Culturii.

Maestrul Eugen Doga, indignat: „De ce nu m-a invitat cineva?” Vezi ce a starnit nemultumirea celebrului compozitor - VIDEO

„Eminescu pentru mine nu e numai poet si personalitate. Pentru mine este si un viitor, lumea lui e foarte frumoasa. Duetul Micle si Eminescu este atat de strans prin creatie, restul pe mine nu ma intereseaza. Cartile pentru mine sunt cel mai frumos argument.”,  spune compozitorul.

Eugen Doga a organizat si o seara muzicala in cinstea lui Eminescu. „Am adunat lume, spirituala, neaparat, copii, muzicieni, pictori. Am invitat si „varfuri”, adica oficiali.”

Totusi, maestrul considera ca aceasta zi nu este indeajuns celebrata de basarabeni: „Se face totul formal. Se aduna, citesc, nici macar nu vorbesc. Ar trebui Ziua aceasta nationala a culturii sa fie legata de Eminescu. Uite de ce nu m-a invitat cineva? Eu nu stiu daca are cineva la noi atatea creatii cate am scriu eu si care chiar se canta. In Romania, astazi sunt recitaluri din acestea dialoguri.”

 Pentru Eugen Doga, Eminescu mai este si o continua sursa de inspiratie.„Catalina si Luceafarul nu e nimic altceva decat Eminescu si Veronica. Eminescu iubea c-o dragoste astrala, pe cand Veronica era pamanteana si dorea dragoste pamanteasca.”

Mai multe detalii urmareste in interviul de mai jos: 

Sursa foto: Google.com