Dirijoarea Elena Marian: “Toti copii trebuie sa faca muzica, pentru ca aceasta cimenteaza foarte bine personalitatea.” - VIDEO

Sunt o familie care inspira si in care toti se pricep de minune la dirijat.

Dirijoarea Elena Marian: “Toti copii trebuie sa faca muzica, pentru ca aceasta cimenteaza foarte bine personalitatea.” - VIDEO

Mama a reinventat muzica corala prin corul Cantabile pe care-l conduce de aproape un deceniu, fiul mai mare a intinerit muzica simfonica cu National Youth Orchestra, iar mezinul a venit cu idei noi in invatamant, stand in fruntea unui proiect educational de succes. Cum le-a fost copilaria, dar si drumul spre succes Elena, Andriano si Radu Marian au povestit in cadrul unui interviu.

Familia Marian se aduna impreuna foarte des, pentru ca spun ei , este vital sa faca acest lucru, iar asta, spune mama baietilor, Elena Marian, a fost dintotdeauna asa: “De mici copii eram ca closca cu puii, pentru ca mereu erau in preajma mea, chiar si la bucatarie. Andriano insa, era asa mai lipit de mine.”

 Muzica pare sa curga in venele acestei familii, pentru ca toti au facut muzica corala. “Copii mei au facut studii de clasa corala, iar eu le eram profesoara de cor. Ceream de la ambii si ei stiau ca asta nu se pune in discutie. Radu era mai responsabil decat Andriano. Pe urma, dupa clasa a IX- a , Andries s-a schimbat radical. Nu mi-am imaginat ca o sa faca si conservator, si academie. Faceau muzica pentru ca consider ca acest fapt cimenteaza foarte bine personalitatea. La noi in familie conteaza foarte mult democratia. Fiecare se ocupa cu ce-si doreste.”

  Oaspetii au povestit si despre numele inedit de Andriano. “Asa este si in acte. Eu mi-am dorit foarte mult sa fie Andries. Tatal lor a mers la starea civila sa indeplineasca acest certificat si s-a gandit ca ar fi dragut sa ii puna Andriano, ca si Adriano Celentano, asa si s-a scris in acte.” spune doamna Marian.

Andriano a ales sa paseasca pe urmele mamei sale, astfel, acesta este acum in fruntea National Youth Orchestra, cu care a atins succese remarcabile. Mama insa, spune dirijorul, este cel mai mare critic al sau.

Cristina, sora baietilor, a studiat dreptul. Ea este prima care s-a dezlipit de la traditia muzicala a familiei, desi, marturiseste mama lor, are o voce foarte buna si speciala.

Radu a mers pe filiera economica, pentru ca: “Dintotdeauna m-au pasionat problemele sociale ale tarii noastre. Economia mi-a parut un mijloc bun de a patrunde in esenta acestora.”

  Chiar daca copiii Marian par atat de diferiti prin ceea ce au ales sa faca in viata, muzica va ramane mereu ceea ce i-a unit inca din frageda copilarie.

Mai multe detalii despre dinastia Marian, afla din interviul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com