Dumitru Carciumaru, despre concertul sustinut de Eugen Doga la Viena: "A fost istoric! Mozart a dat aici primul sau concert in fata familiei regale!" - VIDEO

Eugen Doga a sustinut pe 15 iunie, chiar in capitala unde poetul si-a purtat pasii in studentie, primul sau concert de autor. Alaturi, pe scena renumitului palat Schönbrunn din Viena, i-au fost Dumitru Carciumaru, Vitalie Advahov si soprana Mariana Bulicanu, care au povestit cu ce impresii au venit acasa.

Dumitru Carciumaru, despre concertul sustinut de Eugen Doga la Viena: "A fost istoric! Mozart a dat aici primul sau concert in fata familiei regale!" - VIDEO

Artistii de muzica clasica de la noi din tara s-au reintors acasa entuziasmati, impresionati si vadit emotionati. Acestia au evoluat pe scena palatului la concertul lui Eugen Doga. Dirijorul Dumitru Carciumaru a povestit ca: "A fost o data semnificativa pentru Eugen Doga. Maestrul avea emotii puternice. A fost un concert istoric, intr-un palat istoric, cu peste 1400 de camere, Mozart a dat aici primul sau concert in fata familiei regale!".

Viena este considerat orasul clasicilor: Mozart, Beethoven, Brahms sau Schubert si locul unde au fost create cele mai mari compozitii muzicale. Acest oras cu suflet stravechi este cunoscut si ca "orasul valsurilor". Maria Bulic s-a amuzat pe seama instrumentistului Vitalie Advahov in studioul emisiunii: "A cantat un vals in capitala valsurilor!". Soprana a sustinut urmatoarele declaratii despre acest fastuos concert si despre oamenii prezenti la eveniment: "S-a cantat Eminescu, Veronica Micle si Grigore Vieru. Publicul a fost unul select, doar cateva sute de locuri. S-au numarat printre spectatori: corpuri diplomatice, oameni de stat.".

Despre "omul Eugen Doga", Dumitru Carciumaru a dezvaluit ca este fascinat de maestrul muzicii clasice de la noi: "M-a impresionat persoana Doga si nu compozitorul. Farmecul acestuia este ca el vine de fiecara data cu ceva nou!".

Invitatii si-au expus parerea si asupra Festivalului de Muzica Clasica in aer liber "DescOPERA", desfasurat anual in cea mai pitoreasca zona din tara. Ce au declarat acestia despre noua editie a festivalului si conceptul acestuia, dar si despre cum a fost la Viena, vezi in videoul de mai jos:

Sursa foto: Google.com