Poezie romaneasca si picturi in vin. Vasile Botnaru si-a lansat o noua carte inedita - VIDEO

Descantece pentru vin - asa se numeste noua carte lansata ieri de jurnalistul Vasile Botnaru, o microantologie cu versuri si picturi in vin.

Poezie romaneasca si picturi in vin. Vasile Botnaru si-a lansat o noua carte inedita - VIDEO

Stim cu totii ca este pasionat de picturi in vin, dar poate nu toata lumea stie ca ieri, Vasile Botnaru si-a lansat o carte, unde sunt imbinate poezii ale poetilor romani si evident, operele de arta  ale autorului.

“Pentru mine lansarea e un examen. Eu sunt asa o furnica pe langa autorii din carte si nici nu ma apuc sa ma compar cu ei. Sper ca cat de cat am ilustrat poeziile care sunt acolo.” a spus jurnalistul.

Tehnica picturii in vin este una foarte migaloasa si pretentioasa.“Vinul este o licoare dumnezeiasca si se comporta absolut imprevizibil.” recunoaste autorul.

Oaspetii de la eveniment s-au aratat foarte impresionati de opera lui Vasile Botnaru.“Il urmaresc demult pe maestru. Am beneficiat si de un cadou din partea dumnealui. Cred ca este ceea ce simte maestrul prin pictura si prin poezie. Trebuie sa ne bucuram ca avem asemenea oameni in Republica Moldova. Prin cultura, noi inca mai avem sorti de izbanda.”

  Scriitoarea Maria Pilchin a moderat evenimentul propriu-zis. ”E o onoare pentru mine. De fapt, e un eveniment important, pentru ca nu e doar o lansare de carte, dar si o vernisare. Totul este crescut in jurul unui concept.”

Mai multe detalii de la eveniment urmareste in reportajul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com