Un an fara maestrul Vladimir Curbet. Legendarul ansamblu "Joc" va sustine un spectacol omagial, in memoria celui care i-a fondat - VIDEO

Sunt cartea de vizita a dansului popular din Moldova. Este vorba despre ansamblul "Joc" al carui nume este strans legat de cel al maestrlui Vladimir Curbet.

Un an fara maestrul Vladimir Curbet. Legendarul ansamblu "Joc" va sustine un spectacol omagial, in memoria celui care i-a fondat - VIDEO

La un an de cand acesta a plecat de printre noi, colectivul se va reuni intr-un spectacol omagial. Mai multe detalii, Aliona Baroncea-Strimbeanu, director general al Baletului National "Joc, ne-a povestit intr-un interviu.

Pe 13 decembrie va avea loc un spectacol marca JOC, dedicat maestrului Vladimir Curbet, pentru ca se implineste 1 an de cand maestrul nu mai e printre noi. “Maestrul nu ne-a lasat asa oricum, el ne-a lasat un tezaur extraordinar coregrafic si insasi acest Joc, care are o istorie incredibila in spate, fiind un fenomen si brand de tara, ne straduim sa aducem tot ceea ce a creat mai frumos maestrul Curbet. Maestrul va fi "prezent" plenar in aceasta seara de 13, la Palatul National.”

Odata cu decesul lui Vladimir Curbet, soarta baletului Joc a fost una foarte incerta. La acest capitol, directorul actual al baletului sustine ca: “Nu a fost un an usor fara el. Noi suntem intr-un proces de renovare. Doamna ministra, Monica Babuc, mi-a incredintat acest post si eu mi-am asumat anumite responsabilitati de a renaste aceasta institutie si de a o propulsa la nivelul unei glorii de alta data a Joc-ului. In momentul cand am venit eu, maestrul era deja grav bolnav, trupa avea destule probleme. Acum, ne straduim sa nu pierdem din valoarea acelor creatii fantastice, prin mult antrenament si repetitie. Maestrul Curbet a reusit sa treaca dansul de pe prispa, dansul folcloric, prin balet si i-a dat acest zbor de care toata lumea s-a mirat.”

“Speram ca pe seara  de 13 decembrie, maestrul, acolo de sus, sa fie multumit de nivelul interpretativ, la care el era foarte atent, de profesionalism, de tehnica, de orchestra care trebuie sa fie una cu trupa de balet, sa se sincronizeze perfect ca sa creeze acest show, marca Joc.” spune  doamna Baroncea- Strimbeanu.

 

Mai multe detalii urmareste in interviul de mai jos:

Sursa foto: Facebook.com, Google.com