Sanda Diviricean a descoperit secretul fericirii! Afla cum a scapat de stres femeia de afaceri - VIDEO

Sanda Diviricean inspira calm si echilibru si pare sa traiasca din plin prezentul fara urme de regrete.

Sanda Diviricean a descoperit secretul fericirii! Afla cum a scapat de stres femeia de afaceri - VIDEO

Sanda Diviricean se straduie sa ii inspire si pe cei din jur prin practici mindfulness. Despre esenta conceptului de mindfulness, femeia de afaceri a povestit in cadrul unui interviu.

“Mindfulness intra tot mai mult ca un trend in lumea moderna si asta, cred eu, este foarte frumos. Asa cum avem grija de corpul nostru, cum ne straduim sa ducem un mod de viata sanatos, la fel trebuie sa avem grija si de mintea noastra, de spiritul nostru. Este o unire a mintii, corpului si a spiritului. Mindfulness uneste aceste componente prin capacitatea de a fi prezent, de a trai momentul.” spune Sanda.

Este foarte important sa simti ceea ce traiesti, pentru ca asta, de fapt, este fericirea: “Inveti sa traiesti prezentul atunci cand practici. Trebuie sa incerci sa  observi momentele care se petrec chiar acum, aici. Atunci cand bei un ceai sau o cafea. Simti mirosul, gustul. Pana la urma noi prin simturi traim.” 

“Observand practicile orientale, putem intelege cat de mult conteaza si cat beneficiu aduc acestea. Respectiv, sunt foarte importante meditatia, contemplarea, starea de compasiune. S-au efectuat studii stiintifice pe aceasta baza si rezultatele au fost extraordinare. Astfel, au fost implimentate aceste practici in organizatii, in scoli, in penitenciare, in Parlamentul European-acolo de asemenea se practica mindfulness.” Pentru ca astazi stresul este pretutindeni, practicile mindfulness castiga tot mai mult teren.

 

In Moldova, marturiseste Sanda Diviricean, aceste practici sunt privite inca sceptic, pentru ca este ceva nou. Dar atunci cand oamenilor li se explica si li se exemplifica fenomenul prin diverse workshopuri, acestia incep sa realizeze utilitatea acestora: "Oamenii realizeaza ca 5-10 minute pentru propria persoana pot fi un enorm ajutor, pentru ca daca tu nu esti bine, nu pot fi bine nici cei din jurul tau. Cel mai simplu exercitiu este sa stai 5 minute si sa-ti urmaresti respiratia. In ritmul nostru, acesta este deja un mare pas spre bine.”

Sanda practica cu regularitate aceste tehnici. Recent, aceasta s-a intors din Bali, unde, spune femeia s-a descoperit mai mult pe sine insasi. “Acolo nu mai ai toate rolurile pe care le ai aici. Esti doar tu cu tine. Aceasta intalnire este foarte interesanta. Poti descoperi lucruri pe care nu le descoperi nici in 10 ani. Oamenii cu care esti acolo devin niste oglinzi pentru tine.”

Afla mai multe despre practicile mindfulness si despre cum lupta femeia de afaceri cu stresul, in interviul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com/ sanda.diviricean