S-a dus vestea ca era bautor, insa Mihai Eminescu avea alt viciu. Ce se ascunde in spatele maretiei poetului? VIDEO

Luceafarul poeziei romanesti, ultimul dintre romantici - asa il cunoastem pe Mihai Eminescu, poetul in jurul caruia s-a creat un adevarat mit.

S-a dus vestea ca era bautor, insa Mihai Eminescu avea alt viciu. Ce se ascunde in spatele maretiei poetului? VIDEO

 

Exista doar patru fotografii despre care se stie, cu siguranta, ca il reprezinta pe Mihai Eminescu. Cea mai cunoscuta este realizata in 1869, la Praga, in atelierul fotografului Jean Tomas. Atunci Eminescu avea 19 ani.

 

 

 

Pe langa harul poetic, Eminescu avea si alte talente mai putin cunoscute. Istoricul Gheorghe Median spune ca ceea ce impresiona cu adevarat la poet era vocea sa. „Avea o voce de aur. Canta foarte frumos. Ar fi putut fi oricand un bun solist vocal. De multe ori ii acompania pe lautari la cate un chef, dar si rudele il rugau sa le cante”, spune acesta.

 

 

 

 

 

Din ceea ce spun contemporanii sai, Eminescu avea un singur viciu. „S-a dus vestea ca era bautor. Paradoxal pentru cei care si-au format imaginea asta cu petrecerile lui Eminescu, poetul nu era un bautor inrait. Bea puţin. Dar ii placea, in schimb, sa piarda noptile...”, precizeaza Median. 

 

 

 

 

Sursa foto:Google.com