Canta la o vioara de aproximativ 1 milion de euro si pleaca-n turnee cu titanii muzicii de la Hollywood. Violonista Rusanda Panfili a revenit acasa pentru un scop nobil - VIDEO

Pe langa consacrata Valentina Nafornita, la Gala Generozitatii 2018 va straluci si talentata violonista basarabeana Rusanda Panfili, care ne-a oferit un interviu.

Canta la o vioara de aproximativ 1 milion de euro si pleaca-n turnee cu titanii muzicii de la Hollywood. Violonista Rusanda Panfili a revenit acasa pentru un scop nobil - VIDEO


Desi este pentru prima data prezenta la Gala Generozitatii, Rusanda ne-a spus ca au o relatie foarte frumoasa cu Valentina Nafornita, cea care da un plus de farmec, in fiecare an, frumosului eveniment. “Locuim la Viena, ne-am cunoscut acolo. Cercul artistilor acolo e foarte restrans si nu sunt foarte multi moldoveni. O admir foarte mult ca artista. Am fost intr-un turneu mare in primavara, impreuna cu celebrul Hans Zimmer. Tot atunci, Valentina mi-a povestit de Gala Generozitatii si eu am acceptat cu mult drag sa fiu parte al acestui eveniment frumos.”

Frumoasa violonista vine rar pe acasa si doar cu ocazia unor evenimente de-a dreptul unice. Parintii Rusandei sunt stabiliti in Romania si spune ea: “Mai des vin parintii mei la mine, iar cum se stie, unde sunt parintii acolo si este acasa.” Totusi, spune artista, nu va inceta niciodata sa aiba dorul acesta de casa de aici si de patrie. “Eu sunt foarte mandra ca sunt moldoveanca.”

 

 Organizatorii evenimentului, dar si artistii care vor fi prezenti, sunt mai mereu prinsi in repetitii cu National Youth Orchestra si ne promit cateva surprize. “Sunt toti tineri. Cu ei poti lucra si cere niste lucruri cu usurinta. Conteaza mult si faptul ca suntem acasa. Este o veritabila placere si eu sunt foarte fericita sa fiu parte al proiectului, deoarece ne-am unit pentru un scop nobil. Atunci cand pot ajuta prin munca mea, ceea ce fac cu mult drag, nu pot refuza nicicum.”

Rusanda este de nedespartit de tovarasa ei devotata, pe care o are alaturi la cele mai importante evenimente din viata ei: vioara sa. Aceasta are peste 400 de ani, iar valoare sa estimativa este de 1 milion de euro.

 

Afla mai multe despre celebra violonista basarabeana din interviul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com/ rusanda