Radu Paltineanu, tanarul care a traversat continentul american cu bicicleta: ”Am plecat pentru 9 luni, dar m-am retinut pentru 3 ani! - VIDEO

In timp ce unii prefera stabilitatea la birou, isi asigura casa, masina, tin agende ca sa-si organizeze timpul si activitatile, altii se lasa purtati de euforia necunoscutului si nu stiu ce le rezerva ziua de maine.

Radu Paltineanu, tanarul care a traversat continentul american cu bicicleta: ”Am plecat pentru 9 luni, dar m-am retinut pentru 3 ani!  - VIDEO

Este si cazul lui Radu Paltineanu, care a traversat pe bicicleta continentul american de la nord la sud. Aventura a durat 3 ani si 3 luni. Mai multe detalii despre aceasta expeditie de senzatie, Radu Paltineanu ne-a povestit in cadrul unui interviu.

Dupa o asemenea aventura, spune Radu, bicicleta sa a avut nevoie de o resuscitare serioasa si momentan, se afla la un service.

Pasiunea pentru expeditii si drumuri incrucisate, spune tanarul, o are din frageda copilarie: “Mie mi-a placut de mic aventura. La 11 ani luam trenul de la Piatra Neamt la Bacau si mai si luam si pe altii cu mine. Plecam si cu bicicleta, odata m-am dus si in comuna unde lucra mama mea ca medic.”

Asa cum pofta vine mancand, tanarul roman spune ca pe masura ce inainta in calatoria sa, planurile se schimbau si ele: “Intentionam sa am o calatorie de 9 luni de zile, dar s-a tranformat usor intr-una de 3 ani si 3 luni. Efectiv m-am lasat purtat de drumuri. Am decis sa raman in anumite locuri mai mult timp, pentru a intelege ceva din ele. Am incercat sa cunosc cu adevarat Americile, nu doar sa zic ca am fost.”

Biciclistul nu a fost singur in initiativa sa de a cuceri America cu bicicleta. “Intalneam lume care ma ajuta cu cazarea gratuita, cu mancare si chestii din acestea. Nu a fost niciodata sa ma refuze.”

Desi a fost o experienta de neuitat, au existat si lucruri mai putin frumoase, spune Radu.“S-a intamplat sa mi se fure unele lucruri. Mi s-a luat un telefon din mers in Mexic. A doua oara, m-au jefuit in Panama de o geanta. Am ramas fara haine definitiv. A existat si o tentativa esuata in Venezuela. Daca vrei sa vezi lumea cu adevarat, trebuie sa vezi si acestea realitati ale lumii.”

Per total, sustine ciclistul, calatoria a costat aproximativ 15 000 de euro.

Mai multe detalii, urmareste in videoul de mai jos:

Sursa foto: Facebook.com/ radupaltineanu