Din culisele teatrului! Vezi cum decurg pregatirile pentru premiera spectacolului „Livada de visini” - VIDEO

Week-endul le aduce amatorilor de teatru un spectacol de exceptie. Teatrul Mihai Eminescu incepe anul cu o premiera - „Livada de visini” a lui Anton Cehov.

Din culisele teatrului! Vezi cum decurg pregatirile pentru premiera spectacolului „Livada de visini” - VIDEO

Despre cum decurg repetitiile ne-a povestit Alexandru Plesca.

 „Pe data de 19 si 20 ianuarie la TNME va avea loc premiera spectacolului Livada de visini, iar eu il joc pe vesnicul student. Este un rol la care am visat foarte mult, am visat si am aspirat la el. Il repet pe Piotr Sergheevici Trofimov, care incearca sa caute fericirea si sa demonsteeze si altora ca fericirea exista. Daca o va gasi el, o sa arate si altora drumul. Piesa a fost scrisa in 1903, cu peste o suta de ani urma, el de atunci cauta fericirea, iar noi acum in 2019 tot cautam fericirea.”

Ca un adevarat profesionist, Alexandru e intr-o continua cautare a perfectiunii: „Eu inca caut rolul, sper pana pe 19 sa-l gasesc. Nu este un rol simplu. El are un fel aparte de a vedea lucrurile. Este ceva mai complicat. Daca pana acum am avut parte de roluri de banditei, mai smechere, acum uite, a fost o provocare pentru mine. E o chestie destul de interesanta.”

Mai multe detalii despre spectacol, dar si despre turneele ce urmeaza, vezi in reportajul de mai jos:

Sursa foto: Google.com