Actorul si regizorul Mihai Timofti, la 53 de ani de activitate: "Acesta este visul meu nerealizat inca.” - VIDEO

Peste 40 de filme documentare montate, zeci de scenarii, compozitii muzicale si roluri, printre care unul in celebrul film Lautarii - si toate facute de un singur om.

Actorul si regizorul Mihai Timofti, la 53 de ani de activitate: "Acesta este visul meu nerealizat inca.” - VIDEO


Este vorba de actorul si regizorul Mihai Timofti care in acest an a marcat 70 de ani de la nastere si 53 de ani de activitate. Cum au fost acestia, Mihai Timofti ne-a povestit in cadrul unui interviu.

Dragostea pentru film si cinematografie, renumitul regizor o cultiva inca din frageda copilarie. “Cand aveam 6-7 ani, parintii meu lucrau la o baza de filme pentru graniceri si de mic copil priveam filme diferite. Mi-am dorit de mic sa fiu in lumea filmului.”

Maestrul nu poate face o diferenta dintre cele doua meserii, pentru ca spune el, ii sunt la fel de dragi ambele. “Pe plac mi-a fost si meseria de actor, dar si cea de regizor. Mereu am fost atras de felul cum se monteaza spectacolul. Am trecut toate etapele de la asistent de regizor, pana la regizor de categoria intai. Am absolvit conservatorul extern, in anul 3 am aparat teza si am plecat la Orenburg, unde am facut si practica si am montat doua spectacole. M-am intors acasa, dar nu aveam de lucru. Apoi m-au invitat la Teatrul de Opereta din Saransk, unde am montat vreo 6 spectacole. Am fost chemat mai tarziu acasa, la Teatrul Muzical pentru copii, care urma sa se infiinteze. Nu am stat deloc pe ganduri, dar s-a schimbat ministrul si asa a ramas visul meu nerealizat.” Mai multe detalii urmareste in interviul de mai jos: