Elena Ratoi, reprezentat UN Women Moldova: „Femeile de la noi sunt inca discriminate, de aceea nu se pot bucura pe deplin de viata” - VIDEO

Femeia, desi intotdeauna aflandu-se in postura de mama, sotie, iubita, a fost de-a lungul istoriei mereu discriminata fata de barbati.

Elena Ratoi, reprezentat UN Women Moldova: „Femeile de la noi sunt inca discriminate, de aceea nu se pot bucura pe deplin de viata” - VIDEO

Intr-o lume in care se discuta tot mai mult despre egalitatea de gen, milioane de tinere si femei raman a fi discriminate. Acest proces are loc nu doar la scoala, la munca si acasa, dar in general, in societate. Elena Ratoi, reprezentant UN Women Moldova, este ferm convinsa ca la noi in tara tinerele, femeile raman a fi discriminate. „Femeile, care formeaza o jumatate din numarul populatiei de pe glob, inca le mai sunt incalcate drepturile, de aceea nu pot savura din toate placerile vietii”, spune invitata.

Chiar daca soarta a fost mai dura cu ea si actualmente Elena se afla intr-un scaun cu rotinele, bruneta recunoaste ca nu din aceasta cauza a fost discriminata de cele mai multe ori: „In situatia mea m-am simtit mai mult discriminata din cauza varste, dar si a genului, pentru ca sunt femeie”.

Elena este impotriva sexismului folosit in publicitate. „Aceasta umileste femeile. Barbatii, in schimb, sunt prezentati plini de sine, plini de muschi si mandrie. De asemenea, femeile de la noi din tara se tem sa vorbeasca despre hartuirea sexuala. Le indemnam sa ia atitudine si sa spuna ca asta nu e bine”.

Sursa foto: facebook.com/elena.ratoi.9