Dumitru Marian, organizatorul Anim’est: “Aceasta editie a festivalului a avut salile aproape pline.”

Festivalul International de Filme de Animatie, infiintat in 2006, a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a editie, iar cu aceasta ocazie unul dintre fondatorii proiectului, Dumitru Marian, a povestit cum a fost acesta, fata de alte editii.

Dumitru Marian, organizatorul Anim’est: “Aceasta editie a festivalului a avut salile aproape pline.”

In acest an, Dumitru a vazut festivalul dintr-un alt unghi decat o facea de obicei, pentru ca a ales rolul de spectator. Acesta ne-a marturisit ca a fost foarte fericit sa gaseasca salile aproape pline, desi, spune el, bugetul festivalului a fost unul destul de modest. Succesul insa, ne asigura acesta, este unul bine meritat, intrucat in programul festivalului au fost productii care chiar au meritat vizionate.

Conform datelor Agentiei de ticketing, aceasta editie a festivalului a avut un mai mare succes decat anul trecut, iar aceasta crestere, crede Dumitru, este, in mare parte, datorita filmului care a deschis festivalul, “Loving Vincent”, un film de animatie foarte bine cotat, despre viata pictorului olandez  Vincent Van Gogh, productie a anului trecut. 

Dumitru Marian spune ca aceasta editie l-a facut sa realizeze faptul ca: “Festivalul trece cumva de limitele pe care noi constient le targetam ca si public.”, iar aceasta nu poate decat sa bucure, pentru ca filmul de animatie este un univers  care merita explorat.