Ana Cucos, specialista IT, critica dur mijloacele de predare a informaticii in scolile din tara: "Elevii invata un limbaj de programare invechit" - VIDEO

Femeile din Republica Moldova sunt pregatite sa "sparga" prejudecatile, conform caror femeile si domeniul IT sunt incompatibili.

Ana Cucos, specialista IT, critica dur mijloacele de predare a  informaticii in scolile din tara: "Elevii invata un limbaj de programare invechit" - VIDEO

Afla ca poti sa folosesti creativitatea si imaginatia si in programare, acest lucru ne-l dovedeste cu incredere Ana Cucos si Marinela Brinzea, specialiste IT si reprezentante ale proiectului Girls Go IT, care si-a pus bazele in anul 2015, iar acum proiectul este prezent in 12 localitati din tara. Participarea la acest program le va oferi mai multor tinere posibilitatea sa capete o experienta de invatare si sa redefineasca perspectivele profesionale.

Ana Cucos, trainer de doi ani: "Scopul acestui proiect este de-a inspira si de-a initia femeile in lumea tehnologiilor informationale: partea robotica, imprimare 3D si Web. Astfel, ele vor ajunge sa poata programa un robot, sa modeleze si sa imprime un obiect 3D. De obicei, avem un numar mare de participante". Despre beneficiile acestui curs de instruire, tanara a mai adaugat: "Oricine se poate regasi aici. Foarte multe lucruri noi poti invata".

Pentru Marinela Brinzea domeniul IT este unul atractiv, ea viseaza la o cariera in acest domeniu polemic si extrem de dinamic: "Pentru mine a fost o incercare. Vreau sa imi construiesc o cariera in domeniul IT, ma vad anume in securitatea informationala. Interesul femeilor pentru tehnologia informatiei este ridicat in toata tara".

Fetele au fost intrebate ce parere au despre sistemul de invatamant de la noi din tara si despre mijloacele de predare a informaticii in scoli: "Proiectele de curricula la aceasta disciplina sunt invechite, nu este atat de interesant pentru elevi, ei invata lucruri care nu se mai folosesc deja, precum limbajul de programare inactual". Afla cat de interesate sunt fetele de IT la noi si care sunt cele trei motive pentru care o tanara absolventa de liceu ar trebui sa se orienteze catre o profesie din acest domeniu:

Sursa foto: Facebook.com