Desi nu stia nimic despre Moldova, Ursina Naef Hecke a renuntat la viata din Elvetia, pentru tara noastra. Afla povestea ei impresionanta - VIDEO

De Ziua internationala a voluntarilor, vorbim cu si despre oameni de succes din acest domeniu, iar Ursina Naef Hecke este persoana care are ce povesti la acest subiect.

Desi nu stia nimic despre Moldova, Ursina Naef Hecke a renuntat la viata din Elvetia, pentru tara noastra. Afla povestea ei impresionanta - VIDEO

Acum 7 ani, Ursina Naef Hecke venise din Elvetia, pentru prima data in Moldova si urma sa se stabileasca aici, pentru ca sotul ei a primit o oferta de a conduce un proiect de apa la noi in tara.

Ea era arhitect acolo, insa aici a luat totul de la zero. Cand a venit nu aveea idee despre aceasta tara si prietenii, si familia nici nu stiau de decizia lor, insa totul s-a desfasurat frumos, iar aici s-au nascut Hanna si Paloma, fetitele ei.  

Dupa nasterea celei de-a doua fetite, in anul 2014, a organizat un grup international de joaca si comunicare la care participau parinti. Asa a intalnit un grup de parinti cu copii cu dizabilitati, iar din acel moment, s-a angajat sa ajute copiii din satul Gratiesti: "Eu am gasit acolo oameni minunati, iar aceasta activitate ma face fericita." 

Desi se cunoaste ca asemenea activitati nu sunt remunerate, dar invitata a spus ca se simte privilegiata, deoarece sotul ei, Jonathan, are un loc de munca platit si ii poate permite sa fie voluntar. 

Cand a venit in Moldova nu stia aproape nimic, iar acum vorbeste limba romana foarte bine si se simte confortabila la noi in tara, insa proiectul sotului ei se sfarseste la mijlocul anului 2019. Afla daca familia sa urmeaza sa se intoarca in Elvetia sau nu. 

Sursa foto: Facebook.com