Crestinii ortodocsi au intrat in postul Craciunului. Preotul Iulian Rata ne spune care sunt ispitele din aceasta perioada si daca mierea este un produs de post - VIDEO

Postul nu reprezinta o cura de slabire si nici o obligatie, ci inainte de toate este o apropiere de luma divina. Despre cum intram in post si cum il tinem corect, ne povesteste preotul.

Crestinii ortodocsi au intrat in postul Craciunului. Preotul Iulian Rata ne spune care sunt ispitele din aceasta perioada si daca mierea este un produs de post - VIDEO

Postul Craciunului a fost randuit de biserica pentru a pregati pe credinciosi spre cuviincioasa intampinare si serbare a marelui praznic al Nasterii Domnului.  In data de 28 noiembrie a inceput postul Craciunului, teoretic, el se incheie pe 7 ianuarie 2019. Preotul Iulian Rata explica cum crestinii ortodocsi, care celebreaza pe stil vechi Nasterii Domnului, au uitat istoria religiei si se infrupta din bucate din carne in noaptea trecerii dintre ani: "Revelionul s-a suprapus cu aceasta sarbatoare."

"Cei care au tarie de caracter, vor invinge patimile. Postul Nasterii Domnului este un prilej de a ne dezrobi. Avem tot timpul din lume pentru a exersa.", adauga preotul.

Multi se intreaba daca mierea este un produs de post, Iulian Rata vine cu raspuns la aceasta intrebare si cu o mica concretizare: "Mierea este produs de post, rodul muncii albinutelor. Fructele de mare se incadreaza in rubrica - peste, se consuma cand are loc dezlegarea la produsele de peste, niciodata acest lucru nu va avea loc in zilele de miercuri sau de vineri."

Urmareste in interviul de mai jos cateva indemnuri de la preotul Iulian Rata:

Sursa foto: Facebook.com / Iulian Rata