Ce este tracul si cum il depasim? Psihologul Mohammadifard Gholamali iti dezvaluie cum treci peste frica de a aparea in public - VIDEO

Pe unii ii ajuta un paharel de tarie, altii ies in scena, spunand rugaciuni sau purtand amulete. Ce leac pentru trac propun insa psihologii, am aflat de la Mohammadifard Gholamali.

Ce este tracul si cum il depasim? Psihologul Mohammadifard Gholamali iti dezvaluie cum treci peste frica de a aparea in public - VIDEO

Psihologul ne-a marturisit principalele cauze ale tracului sunt, de cele mai multe ori, ascunse chiar in noi. „Tracul vine din capul nostru, dar sunt si multe circumstante care au implicatie directa si sunt legate de trecutul nostru, daca cazul respectiv nu are un fundament neurologic. La majoritatea oamenilor, tracul nu este cauzat neurologic, iar radacina e in trecut si in relatia cu mediul inconjurator.”

Pe langa trac, foarte multe persoane, chiar si cele publice, au o frica inexplicabila la prima vedere. Mohammadifard ne-a explicat motivul: „E greu pentru om sa accepte realitatea lui. Putini dintre noi ne-am acceptat si atunci camerele de luat vederi ne prez o realitate a ceea ce suntem noi. Mai ales ca si altii se uita la noi. Este vorba, bineinteles, de lipsa de incredere si acceptare a realitatii.”

„Uneori, oamenilor le este dificil sa se accepte. Camerele de luat vederi ne ofera o imagine obiectiva a ceea ce suntem. Din cauza lipsei de intredere in fortele proprii, ne este greu sa vorbim in fata acestora sau sa ne vedem dintr-o parte, mai ales ca si altii ne urmaresc.”, spune specialistul.

Nu e deloc usor sa trecem peste trac totusi acest fapt nu e imposibil. „Trebuie sa te accepti. Sa intelegi ca cei care se uita la tine, sunt oameni, iar asta inseamna ca ei inteleg ca fiecare dintre noi greseste. Daca stai sa te gandesti ce o sa spuna altii, pai, fratilor, nu ajungem nicaieri.”

Sursa foto: Google.com