Gheorghe Cavcaliuc: „Chiar daca suntem o tara mica, politistii din intreaga lume ne vor invidia.” Afla motivul - VIDEO

Ele sunt cele care transforma un om obisnuit intr-o autoritate.

Gheorghe Cavcaliuc: „Chiar daca suntem o tara mica, politistii din intreaga lume ne vor invidia.” Afla motivul - VIDEO

Uniforma este cea care scoate in evidenta si accentueaza importanta unei persoane intr-un anumit domeniu. De aceasta data, seful adjunct al Inspectoratului General al Politiei, Gheorghe Cavcaliuc, a venit in platoul O Seara Perfecta, pentru a vorbi despre importanta uniformei pentru politisti, dar si despre marea lui pasiune, de a colectiona chipiuri politienesti. „Un reprezentat al legii trebuie sa arate excelent in fata publicului. Noi avem acte normative prin care reglamentam vestimentatia noastra. Cred ca politistul trebuie sa aiba inteligenta, dar trebuie sa arate si corespunzator. El trebuie sa raspunda pozitiei sale profesionale”, a mentionat barbatul.

 

 

Despre istoria costumului reprezentativ al politistilor de la noi din tara, Gheorghe Cavcaliuc a spus: „Politia nationala nu a avut o uniforma reglementata pana in anul 2000. Se purtau cele din depozite sau fiecare lucrator isi cosea ceva personal. Apoi a fost aprobata prima uiforma, de culoarea neagra. In 2013 a fost aprobata uniforma pe care o purtam acum. Anul acesta am ajustat unele elemente, am introdus si unele uniforme noi.”

„Am vazut foarte multe uniforme frumoase. Am un vis pe care-l voi realiza, de a face cel mai perfect, frumos si util chipiu din lume. Am deja o colectie de 165 de chipiuri politienesti. O comisie va analiza toate chipiurile din colectia mea si vom prelua toate elementele frumoase de la fiecare, apoi vom crea chipiul nostru, cel mai deosebit. Vreau ca politistii de pretutindeni sa vada ca avem cel mai frumos, util si comod chipiu din lume”, a marturisit colonelul.

Sursa foto: google.com