Isi alina dorul de casa cantand. Mai multi artisti de la noi au facut echipa intr-un videoclip, dedicat celor plecati de acasa - VIDEO

Plang dorul de casa, de parinti si plai natal printr-o piesa insotita de un videoclip emotionant.

Isi alina dorul de casa cantand. Mai multi artisti de la noi au facut echipa intr-un videoclip, dedicat celor plecati de acasa - VIDEO

Inainte de sarbatori, de Ziua Internationala a Migrantilor, un grup de artisti, dar si  migranti au lansat o piesa, insotita si de un videoclip motivational, prin care ne indeamna sa nu uitam de unde am plecat si sa sustinem dezvoltarea localitatilor de bastina.

Naistul, Constantin Moscovici a revenit pentru o zi in satul natal, in Carpineni, in calitate de profesor de nai.

Iar satanii din satul Chiscareni, raionul Sangerei au incins o hora in jurul lui Ion Paladi.

De asemenea, in clip mai apar gospodarii din satul Chiscareni, femeile care torc, dar si cele care brodeaza harta tarii.

Versurile piesei „Cu dor si cu drag de acasa” au fost scrise de mai multi moldoveni stabiliti in afara tarii. Din cele 42 poezii expediate de migranti, in urma unui concurs de poezie numit, „Bastinasi cu drag de ACASA”, desfasurat pe retelele de socializare, a fost selectata cea a lui Alexandru Cazacu Dor, nascut in Ciutulesti si care este stabilit de multi ani in Italia.

Cantecul este interpretat de surorile Tatiana si Madalina Turtureanu, originare din satul Chiscareni, raionul Sangerei.

Mai multe detalii urmareste in reportajul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com, Google.com