Alina Trofim si echipa sa au revenit acasa cu 4 medalii de aur castigate la o expozitie de inventii. Cu ce i-a cucerit pe romani - VIDEO

Alina a vorbit despre cea de-a patra editie a Expozitiei Internationale de Inventii Traian Vuia, ce a avut loc la Timisoara.

Alina Trofim si echipa sa au revenit acasa cu 4 medalii de aur castigate la o expozitie de inventii. Cu ce i-a cucerit pe romani - VIDEO

In cadrul evenimentului au fost prezentate 300 de inventii din Rusia, Belarus, Moldova, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Croatia, China si Romania din diferite domenii. De la noi au participat mai multi inventatori de la Universitatea de Stat a Moldovei si au obtinut 4 medalii si o diploma de excelenta. Alina Trofim a fost prim-autor pentru 3 inventii din domeniul biotehnologiei. Toate au luat medalia de aur. Ea studiaza cinobacteriile care pot fi utilizate in produse farmaceutice si cosmetice cu substante biologice active.

Alina Trofim a spus: „Cu aceste inovatii putem imbunatati pielea oamenilor. Avem diverse inventii si in tehnologie, cum se poate de aplicat cosmetica pentru a primi un rezultat promitator.”  

 „Noi, toti cercetatorii, speram ca inventiile noastre vor fi utilizate. Este necesar de investit o suma buna de bani pentru a comercializa aceste produse.” a marturisit aceasta. 

Alina are doua fete - Diana si Victoria. Victoria are 15 ani si a participat in acest an la Miss Moldova. A absolvit clasa a 9-a si vrea sa studieze la Timisoara, dar nu a decis inca in ce domeniu. Despre pasiunea fiicei sale, doctorul in biologie a zis: „Sa dea Domnul sa mearga mai departe in cariera data”. Mai multe detalii afla in video ce urmeaza.