A revenit acasa dupa ce a cucerit muntii Elbrus si Kazbek! Sergiu Cretu a povestit primele impresii din aceasta escapada periculoasa - VIDEO

Dintre cei 10 moldoveni care au pornit in aceasta aventura, Sergiu Cretu este primul care s-a intors acasa.

A revenit acasa dupa ce a cucerit muntii Elbrus si Kazbek!
Sergiu Cretu a povestit primele impresii din aceasta escapada periculoasa - VIDEO

Ajuns la aeroport, omul de afaceri, Sergiu Cretu, cel care a ajuns in varful celui mai inalt munte din Europa, a fost intampinat cu flori si baloane. Asteptarile si emotiile au fost mari, mai ales ca alpinistul s-a intors acasa chiar de ziua sa de nastere, ca sa fie alaturi de familie si prieteni.

Dintre cei 10 moldoveni care au pornit in aceasta aventura, doar 4 au reusit sa cucereasca varful Elbrus, aflat la 5.642 de metri altitudine. Sergiu Cretu, Alexandru Ralea, Mihai Duca si Nicolina Moruz, singura femeie din grup, sunt cei patru alpinisti care s-au aventurat sa mearga mai departe in expeditia periculoasa.

Pe langa Elbrus, tot in aceasta deplasare Nicolina Moruz, Sergiu Cretu si Alexandru Ralea au escaladat si muntele Kazbek, al treilea ca inaltime din Georgia, iar anul trecut au atins norii de pe Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa. 

Mai mult, afaceristul Sergiu Cretu si-a propus sa arboreze drapelul Republicii Moldova pe cele mai inalte varfuri de pe continentele planetei. Primele doua au fost bifate, i-au mai ramas inca cinci. 

 

Sursa:facebook.com