A lasat masina timp de 3 zile si a redescoperit Chisinaul. Arhitectul Alexandrin Buraga: “Centrul este un sector foarte clasic, elegant si romantic.”

Arhitectul Alexandrin Buraga s-a intors recent de la o expozitie din Geneva, unde a reprezentat Moldova cu un stand expozitional inedit.

A lasat masina timp de 3 zile si a redescoperit Chisinaul. Arhitectul Alexandrin Buraga: “Centrul este un sector foarte clasic, elegant si romantic.”

Acesta a revenit acasa plin de impresii placute si aprecieri din partea specialistilor de peste hotare. “Mesajul a fost unul clar: Moldovenii sunt buni si talentati in industriile creative.” afirma tanarul arhitect. Pe langa aceasta realizare, Alexandrin ne-a impartasit si cateva detalii despre proiectul de anvergura la care lucreaza impreuna cu echipa sa: “Este vorba despre un proiect rezidential-hibrid, care ar presupune ca acest spatiu poate sa-si atribuie functiuni in timp, sa si le reatribuie si sa se transforme in dependenta de schimbarea economica, sociala si culturala a tarii.” La moment proiectul se afla la faza de santier, finisarea acestuia preconinzandu-se pentru anul 2020.

 

Arhitectul a impartasit cateva opinii si vizavi de arhitectura urbana a Chisinaului. Avand o pana la masina, acesta s-a vazut nevoit sa experimenteze si postura de pieton, care i-a prezentat un Chisinau diferit decat era obisnuit sa vada: “Am redescoperit centrul Chisinaului ca pe un sector foarte clasic, elegant si romantic. Chiar daca unele cladiri sunt intr-o stare deplorabila, acestea au un potential impresionant.”