26 de ani fara Doina si Ion Aldea Teodorovici. Un cuplu perfect si doi luptatori, asa au ramas in amintirea celor dragi - VIDEO

S-au implinit 26 de ani de la tragicul accident in care s-au stins cele doua inimi gemene ale muzicii romanesti, Doina si Ion Aldea Teodorovici.

26 de ani fara Doina si Ion Aldea Teodorovici. Un cuplu perfect si doi luptatori, asa au ramas in amintirea celor dragi - VIDEO

Desi cei doi s-au pierdut, creatia lor e vie si acum, fiind cantata de mai multi artisti, dar mai ales de fiul lor Cristi Aldea Teodorovici, care si-a pierdut parintii cand avea doar 10 ani. 

 

Cu flori in maini si cu muzica Doinei si al lui Ion pe fundal, si tinerii din Asociatia ODIP le-au adus un omagiu celor doi: ”Aceasta este o zi grava, neagra, de doliu. Ion si Doina sunt sovistea, sunt lacrima Basarabiei, sunt ceea ce avem si am avut pe acest pamant. Daca ar fi fost vii, unirea era de mult facuta.”, a zis Vlad Biletchi, presedinte ODIP. 

Boris Spataru, prieten cu Doina si Ion Aldea Teodorovici, spune ca an de an rupe un buchet de trandafiri din gradina casei sale si-l aduce la mormant in aceasta zi: ”Ma stiam personal si cu Doina si cu Ion. Am inceput din anii 90 sa fim un fel de patrioti a tarii noatre, a limbii romana. Credeam ca impreuna o sa ajungem departe, ce facem noi acum?”

 

Artistii nu mai sunt, insa piesele lor au ramas vii, iar la 26 de ani de la plecare lor dintre noi, acestea au rasunat in troleibuzele din capitala. Vezi cum au reactionat calatorii cand au auzit celebrele melodii in transportul public. 

Sursa foto: Google.com, Facebook.com