1 an fara maestrul Vladimir Curbet. Ansamblul Joc si-a omagiat fondatorul printr-un spectacol de exceptie - VIDEO

Spendoarea si energia ansambluluI Joc a inviat saptamana trecuta pe scena Palatului National.

1 an fara maestrul Vladimir Curbet. Ansamblul Joc si-a omagiat fondatorul printr-un spectacol de exceptie -  VIDEO

La un an de la moartea maestrului Vladimir Curbet dansatorii au adus un omagiu emotionant, admirat de sute de spectatori.

Sincronizare perfecta, emotie, energie si spectacol. Dansatorii baletului national Joc si-au uimit din nou spectatorii prin coregrafiile deosebite.Spectacolul a fost in memoria celui care a condus Joc-ul decenii la rand, asa ca pe scena s-au regasit si momente din viata maestrului Vladimir Curbet.

Momentul care a atins inima fiecarui spectator a fost poemul coregrafic Nunta, creat de Vladimir Curbet multi ani in urma si reinventat cu succes.

De o aparitie incantatoare a avut parte interpreta Cristina Scarlat: “Este o mare onoare pentru mine sa fiu parte a acestu eveniment de cultura din Republica Moldova. Maestrul Curbet a scos in evidenta cea mai mare valoare a culturii noastre- dansul. Am avut emotii foarte mari azi in scena.”

 Fiecare iesire a dansatorilor era traita cu mari emotii de directorul general al ansamblului, Aliona Baroncea-Strîmbeanu. “Maestrul a stat la carma ansamblului 60 de ani. El a creat si i-a dat aceasta inaltare irepetabila. El a montat peste 50 de dansuri si a creat mai multe programe artistice de mare rezistenta care reprezinta adevarate capodopere ale coregrafiei nationale.”

Mai multe detalii despre eveniment urmarste in reportajul ce urmeaza:

Sursa foto: Facebook.com/baletulnationalJOC/